02
окт.

Как да изберем интериорен дизайнер?

Независимо дали искате да обновите просто една стая от жилището си, или планирате цялостна промяна на дома или офиса си, проектирането на стилно и функционално пространство може да се окаже сложна задача. Ключова цел на SmartArtStudio е да се фокусира върху превръщането на всяко едно пространство в естетическо бижу, което привлича внимание не само с дизайн, но и с практичност!

Може би имате визия, но не сте сигурни нито откъде да започнете, нито как да обедините всичко в рамките на бюджета си? Или пък нямате никаква представа какво искате? И в двата случая най-рентабилното и практично решение би било да се насочите към професионален интериорен дизайнер, който да Ви помогне както да определите какво всъщност желаете, така и да Ви насочи към най-добрите варианти за Вашия дом или офис, с цел постигане на максимално добри резултати. В екипът на SmartArtStudio ще откриете своите лични консултанти, дизайнери и изпълнители, които ще Ви помогнат както да визуализирате идеите си детайлно, така и да внесете нотки уникалност и индивидуалност. В резултат ще получите индивидуален интериорен дизайн, който изцяло кореспондира както с Вашия персонален усет за стил, така и с последните тенденции в сферата!

Имате нужда от някой, който може да създаде удобен и приветлив дом, олицетворяващ изцяло чертите на Вашата личност? Или се нуждаете от професионалната ръка на дизайнер, който да превърне офиса Ви в мечтаното работно място за всеки служител? Като всичко, което има значение, намирането на правилната услуга за интериорен дизайн изисква известно проучване. Идеалните работни отношения между интериорен дизайнер и клиент се основават най-вече на доверие. Ако клиентът може да се довери на посоката, в която се движи дизайнерът с творческата си визия и да бъде „въвлечен“ в нея, това води до най-забавните, вълнуващи и красиви проекти. SmartArtStudio може да се превърне във Вашия най-доверен партньор при изпълнението дори и на най-нестандартните идеи, тъй като мисията на всеки от нас е да постигне перфектен краен резултат, съобразен с визията на клиента, хармониращ с иновациите в добрите практики на изкуството, наречено интериорен дизйан и не на последно място – функционалност и практичност, вплетени в едно! Двигател на нашата компания е домът или офисът, в който ще влезете, да бъде както красив, така и наистина използваем и то по възможно най-удобния начин.

И така, след като окончателно сте се убедили, че е по-добре да се доверите на SmartArtStudio, а не да експериментирате с жилището или офиса си, на помощ идва един практичен наръчник, който в няколко стъпки ще Ви покаже върху какво да се фокусирате по време на работата си с интериорните дизайнери:

Първа стъпка: идентифицирайте своя стил

На първо място е важно да се отбележи, че всеки интериорен дизайнер притежава свой собствен стил и би било трудно клиент с представи, различни от стила на интериорния дизайнер, да се сработи добре с такъв създател и изпълнител на бъдещия проект. Освен ако не попаднете на студио за интериорен дизайн, в което екипът се състои от хора с обща цел и визия, но различни представи за изпълнението на една и съща идея, а именно SmartArtStudio – при нас всички Ваши идеи могат да бъдат превърнати в реалност, надминаваща дори собствените Ви очаквания!

Звучи сложно, понякога дори се оказва невъзможно да се случи, но определянето на собствения Ви стил може да бъде многозначно. Ако имате някакви ясни предпочитания за това как би следвало да изглежда Вашия дом ил иофис, то Вие сте на път да дефинирате поне някакви минимални щрихи от своя собствен стил. В случай, че нямате представа какво искате, на помощ идват портфолиата на интериорните дизайнери – направете обстойно проучване и след като имате база за сравнение ще установите, че някои проекти Ви грабват много, докато други изобщо не са по вкуса Ви. Така, стъпка по стъпка, ще си изградите някаква представа, как бихте желали да изглежда Вашия дом или офис пространство и ще можете да се насочите към правилния за Вас човек!

Втора стъпка: разгледайте няколко портфолиа – не се ограничавайте до едно

Да приемем, че вече знаете какво приблизително търсите и сте идентифицирали няколко възможни варианта, които отговарят на Вашия стил. Опитайте се да разберете повече за дизайнерите, които Ви допадат спрямо изпълнените от тях проекти, разглеждайки техните портфолиа. Изчистете изцяло представата си за интериорен дизайнер, с който бихте работили с удоволствие и на който с лекота бихте се доверили.

Трета стъпка: задайте си бюджет

Много е важно да знаете бюджета си, преди да започнете. По този начин ще можете да улесните и дизайнера, и себе си. Предварително зададеният бюджет Ви помага да бъдете конкретни и да рамкирате идеята си прецизно.

Четвърта стъпка: среща с дизайнера

След като ограничите избора си само до няколко имена, е време да се срещнете лице в лице. По този начин ще опознаете по-добре и по-отблизо човекът, с който ще работите през цялото време и ще можете да му споделите плановете си, а той – да изчисти детайлно идеята Ви и да започне да работи върху нея.

Пета стъпка: задавайте много въпроси

По време на срещата не се колебайте да задавате въпроси по всички точки, свързани с интериорния дизайн, които Ви интересуват. Това е единственият начин да прецените дали сте попаднали на правилния човек и доколко той е разбрал Вашите желания, представи и крайни цели, които трябва да бъдат постигнати.

Шеста стъпка: имайте отворен ум

Много рядко се случва клиент да хареса всичко в дизайнера. Дори стиловете Ви да са приблизително еднакви, може някои подробности да Ви се сторят налудничави, когато става дума за определени детайли. Бъдете отворени и не отхвърляйте предложенията на дизайнера, без да дадете шанс на идеята!